Bamboe haag

Een bamboe haag is een mooi alternatief voor bijvoorbeeld een coniferenhaag. Het voordeel van een bamboehaag is om meer privacy en sfeer te creeren in de tuin. Bamboe kan dienen als een afscheiding of windvanger en het is een groenblijvende plant.

Een bamboehaag zal niet snel vervelen. Dit omdat de plant natuurlijk verschillende groentinten heeft. Maar ook bewegelijk gedurende een heel seizoen. Een ander voordeel van een bamboe haag is dat de plant snel groeit en de gewenste privacy dus snel zal worden behaald.

De sfeer van een bamboe haag ligt helemaal in de handen van u zelf. Wilt u een stijlvolle en natuurlijke begrensde ruimte of juist meer privacy? Geef dit aan bij de aankoop van een bamboehaag.

Bamboe is niet alleen geschikt voor het maken van een haag, maar ook als solitair in de tuin. Er zijn dus ook verschillende soorten bamboe te koop.

  • Fargesia Jiuzhaigou
  • Fargesia Murieliae Jumbo
  • Fargesia Murieliae Simba
  • Fargesia Nitida

Deze bamboe soorten hebben verschillende eigenschappen. Zo is de ene meer geeloranje tot dieprood in de zon, de ander heeft frisgroen blad. Wat deze 4 soorten allemaal gemeen hebben is dat ze tussen de 2 en 3 meter hoog zullen worden.

Wanneer je bamboe in jouw tuin wilt plaatsen kun je dit het beste doen als de vorst achter de rug is. Zo bescherm je de kleine wortels die de bamboe in het begin heeft tegen de extreme kou.

Voor de aanschaf van een bamboe haag kun je terecht bij Haagplanten Heijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *